Γλυκόξινες μπάμιες φούρνου με κρέμα βαλσάμικου,μέλι, πορτοκάλι & κόκκινες πιπεριές τουρσί

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό κατεψυγμένες μπάμιες
¼ φλ. κρέμα βαλσάμικο
2 κ.σ. μέλι
1/3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 ζωμό λαχανικών
2 κρεμμύδια ξερά
1 κ.γ. μπαχάρι σκόνη
½ κ.γ. κοκκινοπίπερο
2 σκελ. σκόρδο
Ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι
1 φλ. λευκό κρασί
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
· 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες

· ½ ματσ. Μαϊντανό

Αλάτι – πιπέρι

· 1/2 φλ καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
A)Βάζουμε τις μπάμιες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου και το μέλι. Τις αφήνουμε να «στεγνώσουν», να καραμελώσουν, σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Β)Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο. Κόβουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να πάρει μία βράση και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.

Γ)Βάζουμε στις μπάμιες τη σάλτσα, κόβουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές και τον μαϊντανό. Τις ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα.

Δ) Σερβίρουμε τις μπάμιες, προσθέτουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή¨ Σεφ στον Αέρα ¨ με την Ελένη Ψυχούλη .

Author

Σχολια