Γιαουρτόγλυκο, ένα γλυκό που με ενθουσιάζει. Με ενθουσιάζει γιατί ; Γιατί γίνεται με λίγα υλικά που τις περισσότερες φορές έχουμε στο σπίτι , γιατί γίνεται γρήγορα και εύκολα , και γιατί είναι πολύ δροσιστικό και πολύ νόστιμο .

Υλικά

Για τα μπισκοτάκια

½ κούπα ελαιόλαδο

½ κούπα μέλι

½ κούπα πορτοκάλι

1 κουτ. του γλυκού σόδα

1 κουτ. του γλυκού κανέλα τριμμένη

¼ κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

Αλεύρι ολικής όσο πάρει ( περίπου 1 ½ κούπα )

Για το γιαουρτογλυκό

400 γρ. κρέμα γάλακτος

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

4 κουτ. σούπας μέλι

Φράουλες κομμένες σε φετάκια 300 γρ

Φιστίκια Αιγίνης χωρίς το κέλυφος (70 γρ περίπου)

Κομματάκια σοκολάτας 100 γρ συν για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Παρασκευή

Για τα μπισκοτάκια

α/ Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο , το μέλι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε την σόδα στο χυμό πορτοκάλι ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην λεκανίτσα με το ελαιόλαδο και το μέλι. Προσθέτουμε την κανέλα , το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε πάλι . Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη . Ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού και με κουπ πατ φτιάχνουμε σχεδιάκια . Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα μπισκοτάκια μ ας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου , μέχρι να πάρουν χρώμα

Για το γιαουρτογλυκό

α/Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί . Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι ,προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά . Προσθέτουμε την σαντιγί στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε .

γ/Σπάμε μπισκοτάκια . Σε ένα μπολ βάζουμε τα σπασμένα μπισκοτάκια, προσθέτουμε από επάνω το μίγμα γιαουρτιού και το απλώνουμε ισόπαχα. Προσθέτουμε φράουλες , κομματάκια σοκολάτας και πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης.

δ/ Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.

Author

Σχολια