Γεμιστές πιπεριές με ξερά κρεμμύδια, φέτα και πλιγούρι.

Μας αρέσει να παίζουμε με τα υλικά .Εδώ αντί για το κλασικό ρύζι βάζουμε πλιγούρι για πιο υγιεινό και φέτα για την νοστιμιά και φρεσκάδα της.

Υλικά

10 μεγάλες πιπεριές

1 κούπα ελαιόλαδο

4 μέτρια ξερά κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδου

300 γρ φέτα

10 κοφτές κουτ της σούπας πλιγούρι

4 μέτριες ώριμες ντομάτες

4 μέτριες πατάτες

½ κουτ του γλυκού πετιμέζι

1 κουτ της σούπας ξερή ρίγανη

2 κουτ της σούπας φρέσκο δυόσμο

2 κουτ της σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό

½ κούπα λευκό κρασί

Αλάτι μαύρο πιπέρι

¼ κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο

Παρασκευή

α/ Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους. Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Θρυμματίζουμε την φέτα και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες.

β/ Σε ένα μπολ βάζουμε την μισή κούπα ελαιόλαδο , προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο, την ντομάτα , το πετιμέζι , την φέτα, το πλιγούρι ,την ρίγανη , το δυόσμο ,το μαιντανό. Προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι ,το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε.

γ/ Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τις πιπεριές ,τις γεμίζουμε με το μίγμα μας και τις κλείνουμε με το καπάκι τους. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το κρασί , λίγο νερό( ½ κούπα περίπου) και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το φαγητό μας.

δ/ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές και να μαλακώσουν οι πατάτες.

Καλή επιτυχία

Αντωνία

Author

Σχολια