Την Κυριακή η Νανίτσα είχε επέτειο γάμου. Πόσα χρόνια δεν έχει πλέον σημασία. Σημασία είναι πως είναι πάρα πολλά. Σκληρός αγώνας ο γάμος, μας έλεγε η Νανίτσα, για αυτό και ο άγιος Χρυσόστομος τον έλεγε παλαίστρα, αφού έπρεπε να παλεύεις καθημερινά με όλα τα του γάμου.
Η Νανίτσα θυμήθηκε τότε το ‘ 72 που γνώρισε τον Σούλη παιδιά ακόμη και οι δύο, εκείνος ήταν στα 19 ψηλός, ξανθός με γαλάζια μάτια, και αυτή στα 13 όμορφη , λεπτούλα, με φουντωτά κατσαρά μαύρα μαλλιά και πράσινα μάτια. Χιπάκι την έλεγε ο Σούλης της, αφού αυτή κυκλοφορούσε με λουλουδάτες μπλούζες και με έντονα χρώματα πορτοκαλί, λαχανί, σούπερ μίνι φούστες, φορούσε και πολλά χαϊμαλιά και δερμάτινα σανδάλια από το μοναστηράκι. Τότε ήταν που αγαπήθηκαν παράφορα και κλέφτηκαν . Ακόμα θυμάται το ξύλο που έφαγε από τον πατέρα της.
Όλα καλά σκέφτηκε ,όμως αυτό που την πονάει είναι το σημείωμα που άφησε στην μάνα της και που της έγραφε “μαμά μην ανησυχείς φεύγω με τον Σούλη ” και το έβαλε κάτω από το σεμέν στο τραπεζάκι του σαλονιού. Αχ ρε μάνα λες και θα πήγαινες να ξεσκονίσεις και να το δεις, εδώ εσύ έχασες το παιδί σου… μονολόγησε. Την πόναγε, ακόμη την πόναγε πολύ , η αγωνία που πέρασε η μάνα της μέχρι να γυρίσουν πίσω . Τέλος πάντων ο γάμος είναι παλαίστρα, αρένα και αυτή θα πάλευε μέχρι τελικής πτώσης. Θα έφτιαχνε στο Σούλη της για να γιορτάσουν την επέτειο γαριδομακαρονάδα με πένες , κόκκινη σάλτσα με γλυκάνισο, πετιμέζι, σβησμένη με τσίπουρο.

Υλικά

800 γρ γαρίδες
1 πακέτο πένες ( 500 γρ .)
¼ της κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια με τον χυμό τους ( 400 γρ )
1 κουτ της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ του γλυκού πετιμέζι
Αλάτι ,μαύρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μια πρέζα κοκκινοπίπερο
½ κουτ του γλυκού γλυκάνισο τριμμένο
1 σφηνάκι τσίπουρο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το πασπάλισμα

Παρασκευή

α/Πλένουμε τις γαρίδες αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος, με ένα μαχαιράκι χαράζουμε την πλάτη της και αφαιρούμε προσεκτικά το αντεράκι.
β/Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει προσθέτουμε το αλάτι τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά . Με τρυπητή κουτάλα τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
γ/Σε άλλη κατσαρόλα σουρώνουμε το ζωμό που βράσαμε τις γαρίδες και κρατάμε μια κούπα για την σάλτσα, τον υπόλοιπο τον βάζουμε να βράσει , ρίχνουμε τις πένες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως, βγάζοντας τες 1 λεπτό νωρίτερα. Σουρώνουμε τις πένες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
δ/Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί , προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο,το αλάτι,το μαύρο πιπέρι,το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε προσθέτουμε την ντομάτα, το πελτέ, το πετιμέζι το γλυκάνισο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το τσίπουρο. Προσθέτουμε το ζωμό χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τις γαρίδες ανακατεύουμε αφήνουμε να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε.
ε/Ρίχνουμε την σάλτσα με τις γαρίδες στην κατσαρόλα με τις πένες, ανακατεύουμε προσεκτικά να αγκαλιάσει η σάλτσα τις πένες και σερβίρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Author

Σχολια