Μαγειρεύουμε γιορτινά…….

Υλικά

400 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 πράσο (μόνο το άσπρο)

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτήρι άσπρο κρασί

1 κούπα ζωμό κότας

250 γραμμάρια κάστανο βρασμένο

¼ της κούπας γάλα εβαπορέ

1 κουτάλια σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Παρασκευή

Α) Κόβουμε την γαλοπούλα σε κύβους, το πράσο σε ψιλές ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Β) Σοτάρουμε την γαλοπούλα στο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο ανακατεύοντας.

Γ) Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Βάζουμε τα κάστανα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις και αποσύρουμε. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σημείωση : στην αγορά βρίσκουμε συσκευασμένα έτοιμα βρασμένα κάστανα.

Συμβουλή : Στο τέλος της παρασκευής βάζουμε φρέσκα βότανα. Αν δεν έχουμε, ρίχνουμε αποξηραμένα αλλά σε μικρότερη ποσότητα.

Καλή επιτυχία

Καλή Χρονιά.

Author

Σχολια