Υλικά

600 γρ. αγκινάρες καρδιές κατεψυγμένες

400 γρ. μανιτάρια σε φέτες

1/3 της κούπας ελαιόλαδο

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ κούπα άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι – πιπέρι

1 πρέζα κοκκινοπίπερο

½ κουτ. γλυκού σπόροι μουστάρδας

1 σφηνάκι ούζο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

Το χυμό από ένα λεμόνι

Παρασκευή

Α) Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι – πιπέρι, το κοκκινοπίπερο, τις αγκινάρες και σοτάρουμε.

Β) Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε να εξατμησθεί, προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάσει το φαγητό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσουν οι αγκινάρες.

Γ) Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με την μουστάρδα, ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα, αφήνουμε 1 λεπτό να πάρει μία βράση.

Δ) Σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και κοκκινοπίπερο.

Ιδιαίτερος νηστίσιμος μεζές.

Author

Σχολια